Alle woningen op onze site zijn gelegen in de provincies Pest en Bacs-Kiskun. Hongarije is mooi en veelzijdig.De provincies staan bekend om de mooie natuur. Zo staat het ondere andere bekend om de natuurlijke warmwaterbronnen die veelal zijn gebruikt om thermaalbaden van te maken. Heerlijk ontspannen in één van deze baden in de buurt, bijvoorbeeld in cegled en daarna een mooie boswandeling maken is een must.

Ook een must is het werelderfgoed De Pusta (U weet wel die beroemde praries) bij Bugac te bezoeken en ook het openlucht museum van het vroegere wonen en leven in hongarije  

Een dagje Budapest mag ook niet vergeten worden. Voor enkele euro's gaat u met de trein naar Budapest en kunt heel veel op loop afstand doen.

In de provincies zelf kunt u genieten van de lokale markten of in één van de vele restaurants waar u voor zeer betaalbare prijzen heerlijk kunt etenn. Vergeet niet tenminste eenmaal de beroemde Hongaarse goulashsoep te bestellen. Andere mogelijke activiteiten zijn paardrijden/ naar het strand aan de Tisza rivier in Tiszakeckske/Groots  zwemglijbanencomplex/cultuur opsnuiven.

Alle dagelijkse zaken zoals de boodschappen kunt u doen in de Tesco/Lidl/Penny supermarkten  (vergelijkbaar met de supermarkten in Nederland).
Haal na het boodschappen doen even een lekkere bak koffie met gebak in één van de konditoreien.

Leuke steden in de buurt om eens te bezoeken zijn bijvoorbeeld Cegléd, Kecskemét of Nagykörös. Maak een relaxte wandeling door deze steden en neem de tijd om de Oost-europese architectuur te bewonderen. Kijk ook op de kalender of er tijdens uw verblijf een feestdag is. Met een beetje geluk kunt u dan kennis maken met de plaatselijke folklore.

In onze eigen infomappen in de huurwoningen hebben wij alle info voor U klaar liggen en aanbevelingen voor dagtripjes.

 

Eén ding is zeker: wat uw voorkeur ook geniet u zult zich prima vermaken in Hongarije.

//